Axl interview 6. 3. 2013

07.03.2013 10:14

Axl poskytl interview pro adelaideský deník. Stručný výtah - k dotazům novináře mimo jiné řekl, že:
- by mu teoreticky nevadilo, kdyby se udělal remaster Appetite (mluvilo se o tom k příležitosti loňského pětadvacátého výročí)
- ohledně nové muziky pro rok 2013 nám prý může dát "jednoznačné možná" :)
- ohledně sociálních médií řekl, že tolik nerozumí tomu, když někdo ukazuje celý svůj život na netu, ale nakonec je to jejich věc, takže to neřeší. Nefér ale je, když nějaké společnosti stigmatizují lidi, kteří tyto všelijaké sociální sítě nevyužívají, a tím je pak vylučují; to se zdá být trochu orwellovské a je to hrozně nefér. 
- ohledně reunionů: Axl to nikdy po ostatních kapelách nechtěl a ani se mu to tolik nelíbilo, když už se to stalo - vždycky se zdálo, že něco chybí. A co se týče old Guns, pro Axla není žádný způsob jak to udělat - bez ohledu na peníze -, který by neohrozil zájmy skoro všech v campu GN'R (včetně jeho samého). Lidi do toho investovali velkou část svých životů. Axl si pamatuje, čím vším si tenkrát prošel a čím si prošel od té doby. Lidi si tenkrát moc užívali tu zábavu, ovšem nebyli těmi, kdo žili ty životy pohromadě (kapela). Není to místo, kam by se chtěl někdy vracet. "Život je moc krátký."
- na Hall of Fame se Axl ani nedíval
- ohledně nějaké autobiografie prý něco napsal, ale v současnosti na tom nemá nijaký zájem. Ze všech těch auto-bio knih bývalých členů Axl četl pouze Slashovu, aby tenkrát věděl, proti čemu stojí. Nikdo ho nekonzultoval, když o něm cokoliv psal (odpověď na dotaz novináře).   
- Rozsáhlé vysvětlení k pozdním příchodům s old Guns a k tomu, že prý členové nevěděli, co se děje: Slashova vysvětlení byla hra pro veřejnost, strategie a politika. Nevědomost a neznalost problémů byla podvodná taktika často používaná na to, aby se dalo předstírat, že se neví, co se s kapelou děje. Jak už Axl řekl, v roce 1991 vůbec neměl být na turné. Hodně to souviselo s Alanem Nivenem (tehdejší manager) a Slashem. Alan šel po penězích a Slash chtěl z Axla dostat co to šlo. Dobro samotného Axla jim bylo ukradené. Po prvních měsících se to zlepšilo, ale v médiích už byla škoda napáchána, lidi pak házeli kamenem a vymýšleli si všechno možné, ať už se to týkalo čehokoliv kolem kapely a koncertů - o tom ale už Axl mluvil jinde. Vždycky když se s managery dohodli na turné, časový rozvrh nebyl uskutečnitelný. A koncerty byly často zamlouvány bez Axlova vědomí či souhlasu. Tak to v tomhle byznysu chodí.
Axl ovšem není a nikdy nebyl zrovna dochvilný typ a omlouvá se všem, kdo snad byli kvůli tomu nějak poškozeni. A těm, kteří v minulosti přišli o nějaké peníze kvůli zrušení koncertu, Axl vzkazuje, že snad je uklidní, že on sám přišel o desítky tisíc, ne-li miliony, zvláště z dlouhodobého hlediska. Axl každopádně mimo turné moc nežije podle hodin a ani to po nikom nechce. Není to ale záměrné, někomu naschvál.
Zpoždění nejsou proto, že by snad seděl a koukal v telce na sport, vždycky je to nějak spojené s koncertem a lidmi kolem. Za poslední tři roky se to ale lepší.
- Kromě koncertů všude po světě se taky vracejí do míst, kde to v minulosti z různých důvodů trochu vřelo - Vancouver, Montreal, Dublin atd. Udělali koncerty od klubů po obrovské stadiony, a tyto často vyprodané koncerty probíhají s minimální propagací a prakticky nulovou podporou labelu. Policejní hodina je další věc, ale leckdy o ní kapela ani neví, občas se věci mění těsně před show, často se jedná pouze o nedorozumění.
Někdy se stane, že se dozvědí o nějaké nečekané dopravní a jiné uzavírce, a aby mohli plně uspokojit publikum, Axl po celou dobu koncertu přes své managery vyjednává s promotéry, zástupci zákona atd. Nejdůležitější je ale publikum, pokud nezačne šílet nebo se naopak nudit, kapela odvádí práci dobře.
- Axlovy nejoblíbenější počiny roku 2012 (album - film - seriál): The Black Keys El Camino, The Dark Knight Rises, Luck a Dexter.

https://www.adelaidenow.com.au/entertainment/music/axl-rose-the-extended-interview-ipad/story-e6freeuu-1226591752718
 

- V sobotu začíná v Perthu australské mini turné se ZZ Top.








 

Zpět