Axl Rose žaluje Activision

24.11.2010 11:59

Axl Rose a Black Frog Music zažalovali firmu Activision Blizzard, autora PC hry Guitar Hero, o 20 milionů dolarů. Podle jejich tvrzení totiž společnost Activision porušila smlouvu, když u písně Welcome To The Jungle, kterou hra obsahuje, zahrnula do grafické stránky věci i námět či spodobnění Slashe, což Axl nechtěl. Během vyjednávání ohledně "Jungle" ve hře mu totiž bylo řečeno, že o Slashovi ve hře nebude ani zmínky, ovšem nestalo se tak.

"Activision začali spřádat síť lží a podvodů, když tajili své pravé záměry, a to nejenom z velké části zahrnout Slashe a VR v Guitar Hero III, ale také propagovat hru tím, že zdůrazňovali a posilovali spojitost Slashe s Guns N' Roses a jejich songem Welcome To The Jungle." – tak zní žaloba.

Když Rose zjistil, že postava Slashe bude v GH, okamžitě odvolal autorizaci na "Jungle", ale Activision mu prý lhali a tvrdili, že tato postava je tam pouze pro účely reklamní prodejní show. Když pak hra vyšla, na jejím obalu byl obrázek Slashe, s jeho příznačným černým cylindrem, černými dlouhými kudrnatými vlasy, černými brýlemi a s piercingem v nose. Krátce řečeno, bývalý kytarista GN'R byl všude po celém obalu.

Axl také říká, že song Sweet Child O' Mine byl použit pro online propagaci Guitar Hero III, ač měl licenci pouze pro druhý díl.
"Žaloba je o ochraně GN'R a WTTJ a chceme pohnat Activision k zodpovědnosti za zneužití těchto neuvěřitelně cenných položek," řekl mimo jiné Axlův právník Skip Miller.

Společnost Activision se k věci zatím nevyjádřila.

Ještě některé úryvky ze žaloby:

- "...Activision zneužívá dřívější spojitost Slashe s GN'R (...) což je přímo proti dohodě, kterou strany založily."
- "Aby Rose propagoval GN'R, pilně se snaží směrovat pozornost fanoušků a médií na aktuální stav kapely včetně její současné sestavy, a soustředit se na snahy a plány do budoucna."
- "Rose a Guns N' Roses sledují raději výhled do budoucnosti, než aby sledovali linku spočívající v minulosti."
- "Nicméně členové bulvárního tisku spíše mytologizují a soustředí se na trhlinu, která vznikla v kapele v roce 1996, kdy se rozdělily cesty Guns N' Roses a jednoho z kytaristů kapely, Saula Hudsona alias Slashe."
- "Zaujatost se strany některých lidí z médií ohledně rozporu Slashe s GN'R vedla k pokřivenému vnímání veřejnosti ohledně image a kariér Slashe a GN'R."
- "Navzdory faktu, že Slash nemá nic společného s pokračující popularitou Guns N' Roses od roku 1996."
- "V několika rozhovorech v roce 2007 ujistili lidé ze společnosti, že žádné zvěsti, které Rose četl na internetu, nejsou pravdivé a že Slash a VR nebudou v GH. Riley z Activision prý dokonce řekl: 'Ale no tak, Beto, víš, že nemůžeš věřit všemu, co čteš na internetu.'"
- "Riley několikrát přes Betu Lebeis ujišťoval Axla, že pokud dostane autorizaci na WTTJ, v žádném případě tam pak nebude nic spojené s VR a žádná image Slashe, a už vůbec ne ve spojení s Guns N' Roses a Welcome To The Jungle."

Atd.

 

Zpět